Чистка печі

Категорія  Будинок  |  Виконання робіт 25.03.12

На погляд необізнаного людини, ідея опалення однієї духовкою і залу, і теплиці здається цікавою, а насправді ж все не так просто. У закритій духовці вже через півгодини після початку топки температура досягне приблизно 35 °. Але якщо духовку залишати постійно відкритою, внутрішні стінки її будуть помітно охолоджуватися повітрям приміщення. Остудиться і факел-полум'я, а це призведе до пригнічення процесів горіння, що виразиться осадженням великої кількості сажі по всій трасі димових каналів. Ось у чому заковика! Це означає, що в повітря вилітає паливо. Моя порада: у будинку залиште все, як є, а в сінях складіть міні-піч, дотримуючись заходів пожежної безпеки, і з її допомогою обігрівають теплиці.

Димарі, особливо з великою кількістю вертикальних каналів, які називаються в просторіччі колодязями, забиваються сажею і її рідним братом - смоляним пригаром вже через 2-3 роки. І ваша піч не виняток. Ось чому димлять старі печі.Что вам порадити? Якщо не знайдете помічника, з роботою впораєтеся й самі. Озброїтеся викруткою, стамескою і молотком, прикиньте, де вісь труби, відступите на дві цеглини нижче распушки і обнажите кладку. Легкими ударами приберіть шви між цеглинами, вони легко піддаються. Якщо стінки опалювального щитка в 1/4 цегли, вже через 70 мм стане ясно, де димовий канал, а де кладка. Далі все піде простіше. Приберіть першу цеглину - відкриється канал, відступаючи від нього в сторону, знайдете наступний вертикальний канал і так далі. В результаті відшукаєте і верхні перевали, і нижні подверткі каналов.В цих місцях пічники зазвичай поглиблюють або висувають пробкові цеглу, але з часом набел нівелює відмітини. Зробіть тепер пристосування для чищення. Тут вам знадобиться сталевий канат довжиною 3 м і діаметром до 10 мм, на одному кінці розпушити дріт довжиною 10 см, тобто зробіть «йоржа». Шийку перев'яжіть м'яким дротом. Через отвори запускайте канат з димові канали, обертайте його, наведіть вгору-вниз. Там, де доступно для руки, користуйтесь лопаткою, шпателем, скребком. Але неодмінно треба прочистити всю трасу, а також і саму печь.Все отвори після чищення закладіть цеглою на піщано-глино-цементному розчині: на 1 відро глини і піску (1:1) додайте 1,5 кг хорошого свіжого цементу і ретельно перемішайте. Відразу ж приступайте до кладки. Цегла і місця їх установки змочіть. Після просушки, через 1-2 дня, можна топити, а через 10-12 днів грубку заштукатурьте і побілити. От і все! Будьте впевнені - ваша піч послужить ще довго.



Читайте також:

Корисне

© 2012 Щоденний пізнавальний журнал про ремонт
Hosted by uCoz