Приготування затірки
На упаковці виробник обов'язково вказує процес готування. Але затирка все одно виходить щоразу трохи інший. Щоб цього не траплялося, користуйтеся нашими радами.
Інструменти і матеріали:
1. Суха суміш
2. Вода
3. Електрична мішалка
Увага! При роботі з затіркою не забудьте надіти захисний протипиловий респіратор, так як вдихання пилу від затирання може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям. Крім того, надягайте рукавички і захисні окуляри, так як затірка може сильно дратувати очі і шкіру.
Процес:
Перш ніж почати приготування, всі матеріали витримуємо деякий час при кімнатній температурі. Найбільш оптимальна температура для затірки, як і для клею, складає 18-25 градусів.
Спочатку наливаємо близько від загальної кількості необхідної рідини і поступово додаємо туди (не навпаки!) Сухий інгредієнт.
Якщо для змішування затірки використовуємо електричну мішалку, то лопаті повністю занурюємо в розчин. Інакше бульбашки повітря потраплять в суміш і можуть послабити розчин. З цієї ж причини швидкість обертання повинна бути не більше 300 об / хв (при більшій швидкості утворюються повітряні бульбашки).
Після того, як всі інгредієнти будуть змішані і велика частина грудок розбита, невеликими порціями додаємо рідину, щоразу перевіряючи консистенцію. Коли затірка тільки змішана, вона повинна бути достатньо вологою, щоб її можна було розподілити затирочної теркою, але і не дуже вологим, щоб розтікатися. Цей момент дуже важливий: надлишок рідини може послабити затірку.
Даємо затірці постояти протягом 10 хвилин. Решта сухі грудки за цей час повинні повністю змочити рідиною, і затирка стане більш щільною. Знову перемішуємо затірку, щоб зовсім не залишилося грудок.
Готова до вживання затирка не повинна вільно виливатися з відра, а тільки після невеликого поштовху. При розподілі вона повинна триматися гіркою. Якщо затирка вийде занадто щільною, вона не буде прилипати до плитки. В цьому випадку, навіть якщо ви строго дотримувалися пропорціям, зазначеним на етикетці, в затірку доведеться додати ще трохи рідини. Знову її ретельно перемішуємо, даємо затірці постояти і знову перемішуємо.
Якщо вам треба приготувати велику кількість затірки, і ви використовуєте більше однієї упаковки, при покупці переконайтеся, щоб вони мали один серійний номер. При змішуванні нових порцій необхідно дотримуватися ті ж самі пропорції компонентів суміші, змішувати їх у тому ж порядку і при тій же швидкості обертання.